Tips

Tips voor je wagen bij koud weer

De winter is een mooie tijd, maar het kan ook een uitdaging zijn voor je wagen. De motor wil misschien niet starten, de ruiten bevriezen, en de weg kan glad zijn. Met deze tips zorg je ervoor dat je wagen de winter goed doorkomt:

1. Bereid je voor

Controleer de olie, de koelvloeistof en de bandenspanning. Zorg er ook voor dat je ruitenwisservloeistof antivries bevat.

2. Start je wagen op tijd

Geef je motor de tijd om op te warmen voordat je op pad gaat.

3. Houd de ruiten schoon

Zorg ervoor dat je ruitenwissers in goede staat zijn en dat je ruitenwisservloeistof antivries bevat. Je kunt ook een ruitenkrabber gebruiken om de ruiten los te maken. Opgelet: gooi zeker geen warm water over je (half)bevroren ramen. De kans bestaat namelijk dat je ramen gaan barsten.

4. Rijd voorzichtig

De weg is gladder in de winter, dus rijd voorzichtig. Verlaag je snelheid en houd meer afstand tot de andere weggebruikers.

5. Check je bandenspanning

Banden met een te lage bandenspanning zijn minder efficiënt en hebben meer grip op de weg. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning, zeker in de winter.

6. Zorg voor een 'warme' wagen

Natuurlijk hebben we het niet over de buitenkant van de wagen, maar over de temperatuur in de wagen. Zorg ervoor dat je wagen voorverwarmd is voordat je op pad gaat. Je kunt dit doen door de motor te laten draaien of door de verwarming aan te zetten.

“Met deze tips zorg je ervoor dat je wagen de winter goed doorkomt. Zo kun je veilig en comfortabel op pad blijven.”

Bonustip!

Als je een elektrische auto hebt, is het belangrijk om deze 's nachts aan de stekker te laten. Zo begin je elke ochtend met een volle accu en een voorgeklimatiseerde wagen.